Рашидов: Нямам нищо общо с уволнението на Владимир Руменов

16:23, 07 юли 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нямам нищо общо с уволнението на г-н Владимир Руменов, нито имам нещо против него. Не го познавам лично. Защо е уволнен може да отговори ръководството на Националната галерия.“ Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов по повод информацията в публичното пространство, че има нещо общо с уволнението на художника от Националната художествена галерия, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Руменов, който е с 38-годишен стаж в галерията, е уволнен ден след излъчването на брой на предаването „Денят започва с култура“ по БНТ от 30 юни. Тогава художникът и още трима експерти се включиха в дискусия за Закона за културното наследство. Последваха сериозни критики от страна на министъра на културата към водещия на предаването Георги Ангелов.

„От около една година имам индикации и информация, че служители на министерството са се обаждали на мои колеги, които са ми ръководители в галерията, за да ги питат възмутени, защо си позволявам медийни изяви, защо си позволявам да критикувам културното министерство за паметниците на културата“, обясни пред София Topnovini.bg Владимир Руменов.

Тази вечер се подготвя протест срещу уволнението му пред сградата на галерията от 19:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама