Конвоираха в съда телефонни измамници

16:41, 07 юли 16 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Телефонни измамници, арестувани неотдавна в Разлог, искат да напуснат следствения арест.

Четиримата са от Ветово, Русенско.

Васил Василев, сочен и за тартор на престъпната група, Димитър Атанасов, Марин Илиев и Димитър Петров, бяха конвоирани в Окръжен съд -Благоевград, но делото за разглеждане на мярката за неотклонение бе отложена заради отпуск на един от адвокатите им.

Спрямо всичките са повдигнати обвинения по няколко досъдебни производства за извършени от тях измами. Те мамели по телефона възрастни хора от Разлог и Банско, от които получавали пари под различен предлог.

Само за два дни - на 26 и 27 март, младите мъже от Ветово въвели в заблуждение няколко жители в Приниско и спечелили от тях 9000 лева. 

Възрастна жена от Разлог дала 1000 лева капаро за закупени радиатори. Васил Василев й съобщил, че е нейният зет Сашко, а парите са нужни за освобождаването на стоката от митницата.

По същата схема телефонните измамници излъгали пенсионерка, която дала 5000 лева за 6 радиатора.

В хода на проведените разследвания са събрани гласни, писмени, веществени доказателства и са разпитани множество свидетели. Иззети са мобилните телефони и СИМ картите на престъпната група, с които са извършени престъпленията. Разпитани са и полицейските служители, провели оперативна беседа с обвиняемите лица и пред които са направени пълни самопризнания, казаха от прокуратурата в Благоевград.

Защитата им, в лицето на благоевградския адвокат Мария Георгиева, коментира, че по наказателното дело не са събирани доказателства от датата на задържанвето им. Няма и данни, че именно четиримата са извършителите на деянието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама