Над 220 хиляди туристи са посетили Казанлък

16:53, 07 юли 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 220 хиляди туристи са посетили Казанлък през тази година, съобщи днес в Града на розите министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й този туристопоток да се увеличава.

30% ръст на туристите от Русия, почиващи у нас, отчете още министър Ангелкова. На база данните предоставени от руските турооператори България е на 3-то място като предпочитана дестинация.  Министър Ангелкова припомни, че за това е допринесло и увеличената възможност за чартърни полети от Черноморието до Русия. През миналата година самолетите са летели от 15 май до 30 септември, докато от тази година сезонът започва през април и продължава до 30 октомври.

Общо от началото на годината в страната ни са почивали над 2 млн. туристи, което е ръст с 13.9 % в сравнение с 2015 г.  С почти същия процент са нараснали и приходите в бранша. 4,6 милиона са регистрираните нощувки, информира още Ангелкова.

Днес министърът на туризма днес се срещна с представители на розопроизводителите, хотелиерите и други заинтересувани от развитието на туризма в Казанлък и региона. На срещата са били обсъждани въпросите за трудовата миграция, като според министър Ангелкова от туристическият бранш ще могат по облекчен път да наемат работници от трети страни, заради липсата на кадри у нас.

„Според маркетинговите проучвания за водещите ни туристически пазари, розата е един от символите, с които чужденците най-често асоциират България. Трябва да обединим усилията на всички ангажирани в процеса, за да направим този регион още по-популярен и да го утвърдим като една от най-посещаваните туристически дестинации”, коментира министър Ангелкова.

„Ние като администрация искаме да подпомогнем региона и да го утвърдим като един от символите на българския туризъм. Именно, затова една от осемте културно-исторически дестинации, които министерството разработи - „Долината на розите и тракийските царе” е съсредоточена изцяло в региона“, съобщи министърът на туризма.

Една от деветте маркетингови туристически зони, според Концепцията за туристическо райониране на България, също обхваща „Долината на розите“ и носи това име. Регионът е известен и като Долината на тракийските царе. Тук попадат и повече от 200 туристически атракции, които са включени в онлайн регистъра на Министерството на туризма.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама