Откриха първия етап от създаването на нов плувен комплекс във Велико Търново

16:59, 07 юли 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес бе открит първият етап от създаването на нов плувен комплекс, който от утре ще радва жителите и гостите на старопрестолния град. Възстановеният открит басейн се намира до спортна зала „Сава Величков”. Проектът се реализира, след като преди година, Общината сключи договор за наем на общинския обект с инвеститори от града. 

Новият плувен басейн е с обем от 250 кубически метра вода. Разполага със съвременна пречистваща система с няколко филтъра, чийто дебит е 350 куб. м. Към басейна е обособена и детска част. В пространството около него са разположени 300 места, всяко от които разполага с шезлонг и чадър. Изцяло са подменени мозайката и настилката, оформен е детски кът, създадено е и игрище за плажен волейбол. Оборудвани са специализиран лекарски кабинет и фитнес зала.

 Вторият етап от инвестиционното намерение предвижда ремонт на вътрешния спортен басейн, който се намира в зала „Сава Величков”. Той е с размери 25 на 12 метра и е подходящ за спортни състезания. Очаква се дейностите да започнат през есента.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама