До 2000 евро/кв. м се оферират имоти в "Капана", където е къщата на зам.-кмета Кацарски

17:30, 07 юли 16 / Политика 25 1143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 1500 евро на квадратен метър се оферират за продажба имотите в "Капана", където на една от закътаните улички има къща и заместник-кметът по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски, показа проверка на Пловдив Topnovini.bg.

Според брокери на имоти интересът към мястото, особено след като районът бе изцяло преобразен през последните 2-3 години, е скочил неимоверно. Все повече запитвания за жилища има и от чужденци, пребиваващи в Пловдив. Специалистите обаче са категорични, че реални сделки за жилищни площи се сключват на цени около 900-1000 евро на кв. м, при магазините цените са по-високи.

Офертите за продажба на имоти в артистичния квартал, който се превърна в едно от най-колоритните и желани места в сърцето на града, варират в широк диапазон, в зависимост от състоянието на недвижимата собственост и големината, но не падат под 100 000 евро. Къща с площ 220 кв. м например се предлага за 320 000 евро (1454 евро/кв. м), 145 000 евро пък иска собственикът на имот с площ 125 кв. м (1160 евро/кв. м). Не липсват предложения и на стойност над 2000 евро на кв. м, като например оферта за къща с площ 300 кв. м, която се продава за 650 000 евро.

Имотът на заместник-кмета, който по негови твърдения той е придобил още през 1992 г., се намира на ул. "Павел Куртевич" и включва партерни помещения, три жилищни етажа плюс мансарда. В непосредствена близост се намира откритата сцена, известна като "Ядрото", на мястото на която Община Пловдив има планове да строи зала за културни събития.

В момента в имота на заместник-кмета текат довършителни работи, фасадата се санира, монтирани са и климатици.

От декларацията пред Сметната палата на инж. Кацарски става ясно, че желанието му да придобива имоти не е секнало. През 2015 г. той си е купил парцел в село Новаково (община Асеновград) с площ 866 кв. м за 2100 лева, както и 4 декара нива в местността Чалтика, също в Асеновградско, срещу скромните 589 лв. Същевременно заместник-кметът не е декларирал никакви други доходи освен получените по трудови правоотношения на длъжността, която заема в Община Пловдив. Единствените допълнителни средства, които семейството му е получило, според декларацията са 2987 лв. от наеми и 4846 лв. от прехвърляне на права или имущество.

Според запознати ремонтът на къщата в "Капана" коства доста средства и няма как да се направи само с доходи от заплата. Като заместник-кмет Кацарски получава трудово възнаграждение около 1400 лв., твърди marica.bg. Той обаче е собственик и на фирма "Калдис" ЕООД, притежаваща трикотажна фабрика, регистрирана през 1993 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама