Посланикът на Република Корея впечатлен от "Тракия икономическа зона"

17:59, 07 юли 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозен интерес към "Тракия икономическа зона" (ТИЗ) прояви новият посланик на Република Корея Шин Бунам при посещението с в Пловдив. На срещата си в Областната управа той сподели, че е запознат с темата от министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Заместник-областният управител Георги Пилев предложи на посланик Бунам в удобно за него време да разгледа "на терен" ТИЗ. "Към този проект има изключително голям инвеститорски интерес от много чуждестранни, включително и китайски, фирми. Надяваме се той да привлече вниманието и на производители от Корея", заяви Пилев.

Корейският посланик се запозна и с културните и исторически забележителности, както и с предпоставките за различни видове туризъм в Пловдивско. Той бе информиран и за възможностите за производство на плодове и зеленчуци, както и за уникалните за страната ни розово масло и качествени вина.

Посланик Бунам сподели прекрасните си впечатления от България. Преди година, като гост в Града под тепетата, той е останал възхитен от концерт на Пловдивската филхармония.

В края на срещата заместник-областните управители Георги Пилев и Иван Антонов и корейският посланик изразиха увереност, че в бъдеще има много направления, в които Пловдивска област и Република Корея биха могли да си сътрудничат.

След размяна на традиционни за двете страни сувенири посланикът отправи покана при предстоящото гостуване на българска делегация в страната му да има представител и от Областна администрация - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама