Кадиев и бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй” разчистват лични сметки, смята Методи Андреев

18:38, 07 юли 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на комисията за борба с корупцията Методи Андреев намекна за разчистване на лични сметки между независимия депутат Георги Кадиев и бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй” Димитър Ангелов.

В подкрепа на тезата си той съобщи, в ефира на БТВ, за получени данни в комисията за конфликт на интереси, показващи взаимоотношения между атомната централа и фирма на съпругата на независимия депутат.

До момента в спора Кадиев обвини Ангелов, че има офшорна фирма и, че е опитал да нагласи търг за модернизация в АЕЦ за конкретна украинска компания. Смененият на 3 юли директор на централата отрича всички обвинения.

Нов щрих в конфликта внесе депутатът от ГЕРБ. По думите му в комисията, която оглавява, има данни за укриване на данъци на фирма, собственост на съпругата на Кадиев. Друг сигнал сочи за привилегировано отношение на същата фирма спрямо конкурентите в търговията с тока от АЕЦ.

Андреев намекна, че явно Кадиев има лични отношения с Димитър Ангелов и тепърва постъпилата информация ще бъде анализирана и изпратена към съответните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама