Намаляват престъпленията спрямо общинско имущество в Пловдив

19:39, 07 юли 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отчита се спад на образуваните досъдебни производства и проверки за случаи на посегателства срещу общинско имущество за периода от ноември 2015 до май 2016 година, съобщиха от ОДМВР – Пловдив. Установени са двама автори на вандалски прояви с минимални щети, които са възстановени и преписките са прекратени.

Най-често регистрираните нарушения са рисуване със спрей по фасадите на сградите, увреждане на автобусни спирки, кошчета за отпадъци, улично осветление, пейки и изградени на открито фитнес и детски площадки. След направен анализ е констатирано, че голяма част от престъпленията са извършени през тъмната част на денонощието от малолетни и непълнолетни, футболни привърженици, криминално проявени и лица, употребили алкохол и наркотични вещества.

При съвместна среща, проведена по инициатива на кмета инж. Иван Тотев, в областната дирекция на МВР са набелязани комплекс от мерки за ограничаване на противообществените прояви и опазване на общинското имущество в Пловдив. С превантивната дейност са ангажирани служителите по линия на "Териториална полиция", автопатрулите и пешите патрули на районните управления в града. При осъществяване на патрулно-постовата дейност полицейските екипи извършват периодичен обход на определените места с концентрация на вандалски прояви и на всеки сигнал реагират своевременно, като прилагат принципа на "нулева" толерантност спрямо извършителите. Съвместно с инспекторите от "Детска педагогическа стая" са организирани и проведени общо 69 срещи в учебните заведения на обслужваната територия, на които е разяснена наказателната отговорност при подобни престъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама