Чужди служби скрили информация за атентата на летище Бургас

20:37, 07 юли 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чужди разузнавателни служби са притежавали информация, свързана с атентата на летището в Бургас през 2012 г., при която загинаха петима израелски граждани и един българин. Те обаче не са я споделили с партньорите си, а това може да е било решаващо за предотвратяване на терористичния акт. Това съобщи прокурорът Сотир Цацаров в интервю за БНТ, съобщи Dnevnik.bg.

"При разследването по делото "Сарафово" действително се натъкнахме на случаи, при които информация, за която ни трябваха месеци, да бъде добита чрез международна правна помощ и по други канали. На едни или други служби може би е била известна. Говоря - чужди. Но е била ревниво пазена, всеки пази своята територия. Липсата на нормален обмен, международен, антитерористичен води до това, че една страна не знае какво се случва в съседната, кой пресича границата и с какви намерения го прави", каза Цацаров.

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев съобщи в присъствието на гостуващия в София държавен глава на Израел, че в близките дни обвинителният акт срещу атентаторите ще бъде внесен в съда.

Цацаров уточни, че обвинителният акт ще бъде внесен в Специализирания наказателен съд най-късно в края на следващата седмица. Процесът ще се води задочно срещу Мелиад Фара, ливанец с австралийски паспорт и Хасан Хасан, с канадско и ливанско гражданство, сочени за преки участници в атентата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама