Обновяват тротоарите в Попово

06:59, 08 юли 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключват ремонтните дейности на тротоарната настилка по ул. „Каломенска“ в Попово, информираха от общинската администрация в града. Обновен е участъка от улица. „29-ти юни“ до улица „Лозарска“ от юг, като след това предстои да бъде подновена и тротоарната настилка на ул. „Лозарска“ от изток.

Дейностите по ремонта включват - демонтаж на съществуващите градински бордюри и бордюри от тротоарни плочки, демонтаж и на съществуващата тротоарна настилка и монтаж на нова такава с площ от 850 м². Полаганите бетонови плочки са здрави и устойчиви на замразяване и размразяване със соли и на стандартни механични натоварвания.

Ремонтът на тротоарните настилки на посочените улици ще струват на общинския бюджет над 100 хиляди лева.

Основен ремонт предстои да претърпи и тротоара по западната част на ул. „3-ти март“, като стойността на ремонта там възлиза на 22 хиляди лева. Предвиден е и основен ремонт на моста между селата Иванча и Пиринец, който ще струва на общината 6 хиляди лева.

Местна фирма е изпълнител на строително-монтажните работи, а срокът за завършване на  ремонтните дейности за всеки един обект е 60 календарни дни, информираха от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама