Въвеждат електронното класиране за детска градина в Добрич

07:07, 08 юли 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електронното класиране на децата за детска градина в Добрич ще бъде въведено от началото на следващата година, съобщи за Topnovini.bg  зам.-кметът д-р Емилия Баева.

Целта е да няма, когато не може да бъде изпълнено първото желание. Обикновено това касае детските градини в централната част с на града с номера 8, 9 и 10.

Очакванията са, че, когато се въведе електронното класиране, критериите ще бъдат въведени и няма да има никакво съмнение, че се спазват правилата и критериите. Макар д-р Баева да е категорична, че те и сега се спазват.

Тя допълни, че приемът в детските градини в Добрич приключи, при това успешно. „С малки изключения успяхме да удовлетворим всички желаещи, защото някои не записаха децата си там, където бяха класирани”, добави д-р Баева.

281 нови деца постъпиха в детска ясла и 546 са записани в детските градини. В яслите са сформирани 22 групи с общо 440 деца. В детските градини децата засега са 2400 в 88 групи. Когато започне учебната година, ще може да се каже със сигурност колко ще са децата в детските градини.

Общината има намерение от новата финансова 2017 година детските градини в Добрич да преминат на делегирани бюджети, каза още д-р Баева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама