Кънев пита Кунева за новия пропускателен режим във Френската гимназия

07:28, 08 юли 16 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще пита образователния министър Меглена Кунева за идеята във столичната Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" да бъде въведен нов пропусквателен режим от 15 септември. Това ще се случи по време на днешния редовен петъчен контрол в парламента.

Преди седмица стана известно, че учениците може да влизат по два начина - с магнитни карти, издаването на които ще струва на учениците по 2 лева, или с дебитни карти на "Първа инвестиционна банка", които ще бъдат безплатни.

Кънев, който е възпитаник на гимназията, още в същия ден обяви във “Фейсбук“, че внася въпрос до образователния министър дали такива практики са допустими и разрешени от ведомството, както и че ще поиска среща с директорката.

"Моята гимназия не изнудва родителите и учениците да ползват услугите на една банка. В моята гимназия не се влиза с дебитна карта, моята гимназия не е банкомат", написа тогава той.

Вчера „тъмносиният“ лидер заедно с депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров, който също е учил във Френсакта гимназия, се срещнаха с ръководството на школото. Двамата отправили няколко препоръки към ръководството, „за да се реши кризисната ситуация с пропускателния режим“. Това съобщи в профила си във "Фейсбук" Радан Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама