Нивото на река Дунав в българския участък се понижава

07:49, 08 юли 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около и под праговете за средни води.

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавски басейн днес и през следващите 1-2 водните нива в по-голямата част от басейна ще се понижават или ще останат без съществени изменения.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира: Прогнозираните водни количества за 8 и 9 юли ще бъдат около и под средномногогодишната стойност. Очаква се тенденцията за понижение на водните нива в целия водосбор да се запази. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира: Прогнозираните водни количества в долното течение на реката на 8, 9 и 10 юли ще бъдат около средномногогодишната стойност. Днес и през следващите 1-2 дни речните нивата във водосбора ще се понижават или ще останат без съществени изменения. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Нивото на река Дунав в българския участък се понижава. Прогнозата за водните стоежи при Русе за 9 юли е за спадане с 19 cm, очаквано ниво - 347 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама