Четирима полицаи са убити, а единайсет са ранени при стрелба в Далас (видео)

07:45, 08 юли 16 / Свят 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима полицаи бяха убити, а още единайсет са ранени при стрелба по време на протест в Далас, щата Тексас, предаде БТА, позовавай ки се на световните агенции и началника на местната полиция. Трима от ранените полицаи са с опасност за живота.

Началникът на полицията на Далас, Дейвид Браун заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите.

Както изглежда двама снайперисти са стреляли от известна височина. Четирима полицаи са убити, трима са в критично състояние, двама са оперирани в момента, каза Браун. Двама заподозрени се издирват активно, но засега никой не е арестуван, допълни той.

Заради случилото се полицията ограничи движението на коли, автобуси и железопътен транспорт в центъра на Далас. 

Както изглежда стрелбата е избухнала в края на протеста срещу убийството на цветнокожи от полицаи. Според очевидци се стреляло от покрив на сграда. Засега не е ясно дали има и ранени участници в демонстрацията. 

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишен цветнокож зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишен уличен продавач на дискове. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама