Турнир по джаги събира професионалисти и любители

08:16, 08 юли 16 / Любопитно 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалисти и аматьори от страната и чужбина ще участват в международния турнир по футбол на маса Varna Foosball Open 2016, който започва днес в Морската градина на Варна. Организатор е клубът „Джа-Ра“, клубен шампион на България по джаги.

Турнирът е част от календара на Българската и Международната федерация по футбол на маса. Участие в него са заявили над 40 състезатели, които ще покажат умения на 10 маси, разположени пред Аквариума.

„Организираме този турнир, за да покажем, че джагата, освен за забавление, се практикува и на професионално ниво. В България годишно се организират 5 международни турнира, а нашите състезатели се нареждат на челни позиции в световната класация. Надяваме се Varna Foosball Open да даде начало на една нова традиция за Варна, за да може всяка година професионалисти и любители да се срещат за едно незабравимо изживяване. С този единствен по рода си за града турнир и инициативите към него желаем и да популяризираме джагите и ползите от практикуването на този спорт сред възможно най-голяма аудитория “, споделя Иван Ефтимов, председател и треньор на клуб „Джа-Ра“.

В края на турнира е предвидена специална битка East vs. West, в която ще се състезават 20 от най-добрите български играчи от изтока и запада. Допълнително, на 10 юли, всички желаещи могат да се включат в специалните отборни  игри по случай инициативата „Живей активно“. За тях са предвидени и много изненади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама