Холандци идват на лов за мигранти у нас, прокуратурата в Средец ги проучва

10:13, 08 юли 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още холандски националисти ще посетят границата ни до месец. Това твърди Петър Низамов–Перата, който в момента е под домашен арест в дома си в Бургас. Тази информация той е получил от Татяна Фестерлинг - доскоро зам.-лидер на германското антимюсюлманско движение ПЕГИДА, която го посети у дома му, съобщава bTV.

Фестерлинг и лидерът на холандския клон на движението Едвин Вагенфелд вече бяха на българо-турската граница на територията на община Средец. Прокуратурата там обяви, че ще проучи визитата им.

След посещението си Татяна Фестерлинг се е срещнала с Перата, който организираше доброволчески отряди по границата и връзваше мигранти със „свински опашки”.

Според Петър Низамов националистката е прекарала няколко дни в страната ни, като е проверила положението по границата. „Видя, че границата е един разграден двор. Видя, че турските граничари са настъпили с 500 метра в българска територия и обикалят с автомати”, допълва Петър Низамов.

Стотици българи участват в доброволческите отряди по границата. Според Иво Борисов, който редовно патрулира, те не задържат бежанци, а само сигнализират на властите. „Ежедневно се вливат доста хора и патрулите се увеличават, защото хората виждат неадекватното отношение на българското правителство и на цяла Европа”, допълва той.

От Българския Хелзинкски комитет апелираха да се проверят отрядите, с които се е срещала Татяна Фестерлинг, и дали те са законни. „Ако тя е дошла тук с подобни намерения и даже е участвала в подобни дейности, тя трябва да бъде разпитана от българските органи”, допълва Красимир Кънев, председател на БХК.

Същевременно холандските депутати се възмутиха и нарекоха групата „частна криминална армия”. Те поискаха холандското Министерство на вътрешните работи да поясни дали има как да забранят на Вагенсфелд да пътува извън територията на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама