„Берое” излиза срещу финландския ХИК за Лига Европа

10:16, 08 юли 16 / Спорт 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският  „Берое” победи „Радник” (Бийелина) с 2:0 и се класира за втори квалификационен кръг на Лига Европа.  В рамките на минута героят на мача Ерик Почански, реализира и двата гола, донесли победата в Баня Лука, съобщиха от ръководството на клуба.

Във втория кръг старозагорци ще се изправят срещу ХИК (Хелзинки).  Финдландците пък отстраниха с 3:1 отбора на „Атлантас” Клайпеда.

Първият мач е в Стара Загора на 14 юли, а реваншът в Хелзинки  ще се играе на 21 юли.

„Хубава победа, която вдъхва увереност на играчите и показва, че сме на правилен път. Искам да сме здраво стъпили на земята. Не искам фойерверки”, коментира старши треньорът на „Берое” Александър Димитров.  По думите му кндиционно отборъг е добре, няма контузии, което говори, че подготовката е била добра.

По повод сблъсъка между фенове на „Берое” и фенове от Баня Лука, маркетинг директорът Ваня Джаферович сподели:  „Беше страшно. Има футболисти, които се разхождаха по коридорите тогава. Пушека от факлите е стигал и до третия етаж.  Сашо Димитров разбра горе долу за какво става въпрос, прибра футболистите в стаите и те останаха там. В самото начало не знаехме дали някой не е провокирал тези хора,  но има запис от камери, където се вижда, че нашите фенове не са направили нищо да провокират тези хора“. Той опреврга и информацията, че е имало арестувани фенове, те само са били разпитвани за инцидента.

„Тъжно ми е, защото аз съм роден в тази държава. Знам, че тук е имало война, но такива неща не бива да се случват във футбола и спорта. Това не е война, а тук беше като военно положение“, каза още Джаферович.  „Искам пак да благодаря на феновете. Дойдоха 150 човека в Баня Лука и се държаха мъжки през цялото време. Ние сме горди с тях, даже говорих с хора от стадиона сега, които са също впечатлени от тях. Няма нищо счупено и всичко е минало цивилизовано“, допълни Джаферович.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама