Патриотите приветстват решението на съда да не регистрира ДОСТ

10:27, 08 юли 16 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това е една добра новина за българското правосъдие. Не съм запознат с мотивите на съда, но е видно, че партия ДОСТ е един политически проект, който най-вероятно е създаден от една съседна нам държава. 

Така лидерът на ВМРО и съпредседател на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов коментира отказа на Софийски градски съд да регистрира партията на Лютви Местан - ДОСТ. 

Според него не е редно в българския политически живот да участват субекти, които са креатури на други държави. "Поздравления на българския съд“, допълни патриотът. 

По думите му Местан трябва да обясни какво прави в турското посолство, защо там се е укривал, а не е отишъл в МВР, ако се е чувствал застрашен. Бившият председател на ДПС трябвало да каже още какви са отношенията му с Турция и дали е вярно, че това е турски политически проект. 

"Ако се проследят изказваните позициите на тази партия, тя няма разминавания с постулатите на турската външна политика", посочи Красимир Каракачанов.

От БСП не пожелаха да коментира решението на СГС. Депутатът Жельо Бойчев посочи, че от левицата винаги са отстоявали разделението на властите в България. 

„Не редно, не трябва и не бива да се коментират решения на съда”, категоричен бе той и допълни, че е имало период от време, в което това е било коментирано и не е донесло нищо добро на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама