Започнаха преговорите с кандидатите да чистят Шумен

10:43, 08 юли 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започнаха срещите за пряко договаряне между Община Шумен и трите фирми, които искат да извършват сметосъбирането и сметоизвозването в Шумен.

Първи започнаха преговорите с "РТК" ООД – Елин Пелин, след това са тези с "Екомакс" ООД – Варна и накрая – с "Астон сервиз" ООД – София.

Председател на общинската комисия по процедурата за избор на фирма за почистването на общината е ст. юрисконсултът Цвета Николова. Очаква се утре да стане ясно коя ще бъде избраната фирма.

В началото на юли администрацията обяви обществена поръчка чрез публична покана за почистването и извозването на боклука в града и кварталите Дивдядово, Макак и Мътница. Прогнозната стойност на поръчката е 2.5 млн. лв.

Невъзможността на ОП „Чистота“ да започне да осъществява дейността си от 23 юли, когато изтича договорът с настоящия концесионер по почистването "Титан БКС",  наложи Община Шумен спешно да проведе процедура по Закона за обществените поръчки за възлагане на дейността по сметосъбиране и сметоизвозване.

Такава покана за участие в процедурата бе изпратена на три фирми – "Астон сервиз" ООД – София, "Екомакс" ООД – Варна, и "РТК" ООД – Елин Пелин.

Общината предпочете процедурата на прякото договаряне за избор на фирма, която да събира боклука, за да избегне опитите за блокиране на дейността. Основателни са съмненията ни, че при други обстоятелства биха се явили фирми, които тенденциозно да се опитат да  удължат процедурата и срока за обслужване от сегашната фирма и така да забавят наемането на нов изпълнител, каза в свое становище по-рано кметът Любомир Христов.

Спечелилите фирми ще поемат  дейностите по сметосъбиране за срок от една година.

Тази едно година пък ще се използва от Община Шумен да закупи техниката, необходима на общинското предприятие по чистота да работи, ще се направи ремонт на сградния фонд, където ще се помещава предприятието. В средата на следващата година, в зависимост от готовността, която има общинското предприятие, то ще поеме събирането на боклука на едната част от града или на целия град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама