Приходите на Плевенска филхармония са нараснали три пъти за една година

12:15, 08 юли 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приходите на Плевенска филхармония са нараснали значително за последната година. Това сподели пред журналисти директорът Любомир Дяковски по време на пресконференция, на която присъства и неговата дъщеря - поп певицата Люси Дяковска.

"За предния сезон имаме продадени 13 143 билета, като приходите ни възлизат на 72 983 лв. Сега билетите са 24 508, около два пъти повече, а приходите 223 454 лева. Това е три пъти повече от приходите за предишната година", коментира Любомир Дяковски.

Той допълни, че в последните две години към състава са назначени още общо 16 оркестранти, което е още един допълнителен успех. Дяковски подчерта, че развитието на Плевенска филхармония не би могло да се осъществи без подкрепата на културното министерство и община Плевен.

"Благодарни сме на всички, които ни помагат. За миналия сезон субсидията ни възлизаше на около 240 000 лева, сега тя нарасна на 265 000. Основната ми цел е да запазя Плевенска филхармония стабилна. Затова стремежът ни е да създаваме художествен продукт от различни жанрове, на високо ниво и за различен вид публика", заключи Любомир Дяковски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама