Задържаха двама с дрога в Шумен

12:16, 08 юли 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти от полицейското управление в Шумен задържаха двама шуменци за притежание на наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Работата по случая започнала след извършена полицейска проверка в сряда около 20.50 часа на ул.”Тракия” в града.

Криминалисти, които работили в района по превенция на домовите кражби, забелязали млад мъж, който скочил от лек автомобил в движение.

Направило им впечатление, че е видимо притеснен. Полицейските служители му извършили личен обиск. У 27-годишния шуменец П.М. са открити две найлонови пликчета, в които имало около 6 грама бяло прахообразно вещество на бучки.

При направения полеви наркотест  реагирало на амфетамин.

Последвала проверка във Фолксваген “Голф” с шуменска регистрация, с който се придвижвал П.М. Вътре бил и 25-годишният Р.Р., също от Шумен. След претърсване в колата е открита и иззета електронна везна със следи от бяло прахообразно вещество. Случаят е докладван на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен.

Започнато е досъдебно производство. Проведени са разпити на свидетели и е изяснено, че П.М. и Р. Р са разпространявали наркотични вещества. С постановление на прокурор на П.М. е наложена 72 часова мярка “задържане под стража”, а Р.Р. е с мярка за неотклонение “подписка”.

Работата по документиране на престъплението продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама