Динко Вълев: Даеш дава 50 хил. долара за главата ми

13:06, 08 юли 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ислямска държава“ (Даеш) дава 50 хил. долара награда за главата на Динко Вълев, който набра популярност като „Ловеца на бежанци“. Това каза той в ефира на бТВ, като не скри притеснението си. Динко обаче не е обезпокоен от предстоящата проверка на Софийската районна прокуратура. С нея той може да получи от 1 до 4 години затвор за подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност.

Проверката е по искане на Българския хелзинкски комитет, който подаде сигнал за „извършени престъпления срещу лица, търсещи закрила и срещу обществения и правов ред в страната”. Той продължава да твърди, че мигрантите са го нападнали, докато си карал АТВ-то по границата, а той се защитил.

„Искам всички да видят как третират един човек, който се е защитил при нападение. Ако ме бяха убили, досега щяха да ме забравят. Аз съм обвиняем за това, че съм се защитил”, каза още Динко. И допълни: Не се чувствам виновен, че съм се защитил. Чувствам се предаден, че някакви хора в интернет се чудят какво да правят“.

„Ловецът на бежанци“ е категоричен, че повече няма да ходи на границата, за да не създава неприятности и да не трупа негативи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама