Според учителите проблемите в образованието са в системата, не в тях

13:23, 08 юли 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според учителите проблемите в образованието са в системата, а не в тях. Това е един от изводите от проучване на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“, проведено сред над 700 преподаватели в училищата.

73 на сто тот анкетираните смятат, че системата на образованието се нуждае от нова структура, а едва 16% – от нови кадри.

Три четвърти пък смятат, че е по-добре учителите да могат сами да избират учебници, методи, програми, за да бъдат учителите в центъра на образователния процес. Една четвърт възприемат твърдението, че е по-добре е учителите да не могат сами да избират учебници, методи, програми, за да има ясен стандарт и критерии в образователния процес, уточняват от „Галъп“.

На въпросите „По-добре е да има повече по-възрастни учители, защото те имат повече опит“ или „По-добре е да има повече по-млади учители, защото те имат повече енергия“ 17% са избрали първата опция, 57% – втората, а останалите се колебаят.

Повече от половината – 52 на сто от преподавателите са отговорили „не“ на въпрос „Усещате ли подкрепа от страна на родители и ученици“ , а 40 процента са казали „да“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама