Застреляните полицаи в Далас са пет, заподозреният за убийствата се самоуби (обновена)

13:28, 08 юли 16 / Свят 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима, а не четирима полицаи са били убити при престрелката в Далас, съобщава БТА. Други единадесет са ранени. Стрелбата между полицаи и цивилни стана по време на протест срещу убийството на цветнокожи от полицаи.

Междувременно стана ясно, че заподозреният за стрелбата, се е укривал в гараж в града. След като полицията го намира и прави обсада на мястото, той се самоубива. Засега официален източник не е потвърдил тази информация.

По-рано беше съобщено, че със заподозрения се водят преговори, но той отказал да сътрудничи на преговарящите и в един момент дори открил огън по полицията, която отвърнала и престрелката продължила 45 минути.

По време на преговорите заподозреният казал, че е поставил бомби в гаража, в който се укривал, и на различни места в центъра на Далас.

Президентът Барак Обама осъди остро стрелбата, наричайки я „акт на омраза“. Той коментира поредната стре;ба в САЩ в рамките на 3 дни по време на срещата на върха във Варшава.

"Според много проучвания, не само едно, а широк набор от проучвания, проведени в продължение на няколко години, е 30% по-вероятно афроамериканците да бъдат спрени за проверка. След като бъдат спрени за проверка е три пъти по-вероятно афроамериканците и латиноамериканците да бъдат претърсени. През миналата година афроамериканците са ставали обект на стрелба от страна на полицията два пъти по-често спрямо белите", каза Обама. "И когато инциденти като този се случат, има голям процент от нашите съграждани, които усещат, че към тях не се отнасят по същия начин заради цвета на кожата им. И това боли", допълни той. 

Според ежедневника Dallas Morning News единият от убитите полицаи е 43-годишният Брент Томпсън. Той е част от тексаската полиция от 2009 г. „Както можете да предположите всички сме съкрушени“, отбеляза говорителя на полицията в Далас Морган Лионс.

Единствената пострадала цивилна гражднка е 37-годишнаъа Шетамия Тейлър, която според медиите в страната е приета в болница с огнестрелна рана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама