Първата в света околосветска обиколка с електрически мотоциклет ще мине през Стара Загора

13:57, 08 юли 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Първата в света околосветска обиколка с електрически мотоциклет, осъществявана от 25 холандски студенти от Eindhoven University of Technology - Холандия (Nо 1 технологичен университет в Холандия) ще премине през Стара Загора, съобщи Олег Стоилов председател на  Търговско-промишлена палата  Стара Загора. Регионалният офис за Югоизточна Европа на Световния алианс за децентрализирана енергетика и Търговско промишлената палата на Стара Загора са национални партньори по проекта. Инициативата е подкрепена и от Регионалния Академичен Център Стара Загора (РАЦ Стара Загора) и Тракийския университет.

 Стара Загора е избран за един от двата български града, в които ще бъде представен проекта, заради приноса на двете организации за интелигентното използване на енергията, за прилагането на възобновяеми енергийни източници, за популяризиране на екологичния транспорт и поради градивните и изключително позитивни политики на Общината, насочени към екологично и устойчиво развитие.

Церемонията по официалното посрещане на електрическия мотоциклет и съпровождащите го 7 автомобила с холандските студенти ще се проведе пред сградата на община Стара Загора, а старозагорския кмет Живко Тодоров е патрон на събитието.

Обиколката ще се осъществи в рамките на 80 дни и 40 000 км и ще мине през България. Мотоциклетите ще пристигнат на 18 август в Стара Загора. Тук е предвидена и кратка демонстрация на мотоциклета.

След това студентите ще отпътуват за Турция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама