Двама студенти започнаха стаж в Областна администрация Разград

14:09, 08 юли 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама студенти започнаха стаж в Областна администрация Разград по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация, съобщиха от областната управа.

Студентите Сибел Февзи и Димитър Ганчев са избрани след кандидатстване и подбор, който се осъществява изцяло онлайн в сайта staj.government.bg, и провеждане на интервю в Областна администрация Разград.

Областният управител Манол Кившанов се срещна днес със стажантите. Той приветства младите хора, като им пожела успешен стаж и ги увери, че Областна администрация е отворена за развитието на младежите и тяхната реализация.

Сибел Февзи учи четвърта година „Бизнес мениджмънт в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Димитър Ганчев е студент в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Публична администрация” и стажува в администрацията за втора поредна година. Той сподели, че не случайно е избрал отново Областна администрация  Разград, защото натрупания опит, нови знания и умения в реална работна среда са му  помогнали по-лесно да си взема изпитите.

Всеки стажант има наставник, който го обучава и му помага през целия период на стажа. В края на своя стаж всеки стажант може да попълни формуляр за обратна връзка и да оцени както наставника си и качеството на проведения стаж, така и да направи предложения и препоръки.

В програмата за задължителния стаж е предвидено те да се запознаят с правно-нормативното обслужване, управлението на собствеността и човешките ресурси, връзки с обществеността, регионално развитие и административен контрол.

Студентските стажове са с цел професионална ориентация, придобиване на нови знания и умения в реална работна среда, запознаване с работата в държавната администрация.

 Стажовете са едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време.

Всеки стажант, който успешно проведе своя стаж, ще получи Удостоверение за успешно проведен стаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама