Пламна локомотив на бърз влак край Стара Загора

14:21, 08 юли 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Запалил се е локомотивът на бързия влак от Варна за Пловдив, край гара Самуилово, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защина на населението”.

 Огънят лумнал около 12.15 часа. На място са изпратени два противопожарни автомобила, които гасят огъня. Композицията е обезопасена. Локомотивът е изтеглен, зазимен и в момента се гаси.

На място и е щабът на РДПБЗН Стара Загора.

Около 12.15 часа, в участъка между гарите Михайлово и Свобода, локомотивната бригада на бърз влак № 4681 от Варна за Пловдив забелязва дим в машинното отделение на локомотива, информираха и от БДЖ. Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия с цел гарантиране на безопасността на пътниците във влака, като са задействали противопожарната система на локомотива и са използвали наличните пожарогасителни средства за потушаване на дима.

За пътниците от влака ще бъде осигурен превоз с автобуси за придвижване до крайната гара на маршрута. В пътническата композиция пътуват около 80 пътника.

 Само днес до 14 часа са пламнали девет пожара в Старозагорско. Повечето са на сухи треви и не представляват опасност, информираха още от Пожарната в Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама