Българска следа в контрабандата с цигари в Испания

15:11, 08 юли 16 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часове след съобщението на МС, че сме изпратили спецполицаи да помагат на Испания срещу контрабандата на цигари, стана ясно, че всъщност нелегалните фабрики, които са разбити там са собственост на българин.

От пресцентъра на кабинета се похвалиха, че до момента са задържани 20 българи и двама испанци. Не се изключват последващи арести. Повдигнато е обвинение за престъпления срещу индустриалната собственост и данъчни нарушения, както и за пране на пари и принадлежност към престъпна организация.

„Правителствата на България и Испания съобщават със задоволство за успешната полицейска операция за разбиване на престъпна организация за контрабанда на цигари, действаща в Испания и ръководена от български граждани“, информира правителствената пресслужба.

Операцията е пореден пример за плодотворното сътрудничество между Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" към Министерството на вътрешните работи на България и Националната полиция и Дирекцията за митнически надзор на Испания, допълват от пресслужбата.

Съдейки по обема на конфискувания материал и оборудване в разкритите фабрики, тази операция може да се счита за една от най-значимите в областта на борбата с организираната престъпност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама