Фотоизложбата на Рикардо Дзиполи "Венеция се оглежда" показват в Каварна

15:36, 08 юли 16 / Култура 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Впечатляващата фотоизложба на Рикардо Дзиполи -,,Венеция се оглежда“, ще могат да разгледат жителите и гостите на Каварна от 11 до 18 юли в залите на ХГ,,Христо Градечлиев“.

Експозицията се организира от италианския културен институт София и галерията в Каварна, съобщиха от Общината.

Рикардо Дзиполи е роден 1952 г. в Прато (Италия). Преподава Персийски език, литература и фотография в университета Ка‘Фоскари във Венеция. Автор е на многобройни публикации на тема иранистика.

Занимава се предимно с исторически и стилистични проблематики в рамките на класическата персийска литература. Започва да се занимава с фотография през 1972г. Първите му изложби са в института за съвременно изкуство в Лондон.

40-те фотографии са част от колекция от над 1000 снимки, реализирани между 2004г и 2006г. Те представят една непозната Венеция,  която се оглежда в стъклата на собствените си прозорци Този град се представя, като променлив и неуловим, а всъщност е идеален и метафизичен. Фотографиите не са негово копие, а визии от една въображаема Венеция Посетителите на изложбата ще имат възможност да видят самобитната красота на този град, отразена в различното виждане от фокуса на автора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама