Над 40 000 споделяния на снимка на неправилно обвинен за стрелбата в Далас афроамериканец

15:51, 08 юли 16 / Свят 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в Далас неправилно обвини чернокож мъж за стрелбата в Далас, при която бяха убити петима полицаи, а други шестима пострадаха по време на протест в града.

Чрез профила си в Туитър полицията разпространи снимка на един от евентуалните заподозрени за инцидента – афроамериканецът Марк Хюз. Тя беше споделена над 40 000 пъти в рамките на часове, кадърът беше показан и във всички новинарски емисии на националните телевизии. На нея Хюз е облечен с камуфлажна тениска и през рано носи автоматично оръжие. Шокиращото в снимката е, че на нея мъжът носи открито оръжие.



Това обаче не е незаконно в щата Тексас, където се намира градът Далас.

Впоследствие хора присъствали на протеста започват да се съмняват, че Хюз е отговорен за стрелбата. Отново в Туитър се появява видеоклип на Хюз, който не използва оръжието си по време на стрелбата в Далас.

Малко по-късно заподозреният научава, че е издирван от полицията и сам се предава на властите. След проверката той е освободен, тъй като оръжието не е използвано и е законно притежавано.

Въпреки това, полицията на Далас все още не е свалила снимката на Марк Хюз от туитър акаунта си и не се е извинила официално за неправилното и прибързано обвинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама