Събориха 6 общински жилища и бивш търговски обект в Айтос

16:09, 08 юли 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест общински жилища и един бивш търговски обект, общинска собственост, са съборени в Айтос, съобщиха от местното кметство. Те са се намирали на ул. "Гоце Делчев" в кв. "Странджа" и всички са били в изключително плачевно състояние.

На 5 юли фадроми са подхванали събарянето около 10 сутринта, след като обитателите и покъщнината са изнесени дни по-рано, а ВиК и елзахранването - спрени. Акцията е продължила часове наред, а предвид огромното количество останки товаренето и извозването им ще продължи вероятно до края на седмицата. В края на деня от сградите-циреи, които са се кипрели грозни и нехигиенични току пред целодневна детска градина "Калина Малина", са останали само руини.

Седемте сгради са строени през 1950 и 1951 г. Десетилетия са обитавани от социално слаби семейства на символичен наем - за около  20 лв. на месец. Постройките са отскоро бракувани, досега никой от кметовете не се е решавал да поеме отговорността и да ги изравни със земята.

Наемателите до един са били в нарушение - не са плащани стотици наеми. Само за една от каталясалите сгради са натрупани 100 неплатени наема, а общо неплатените наемни вноски са над 500. Един от наемателите дължи 5000 лв., най-ниският дълг към Общината от непогасените наеми, такса „битови отпадъци” и вода е над 2000 лв. За дължимите суми Община Айтос ще заведе съдебни дела, казаха още от администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама