Четири часа и половина оперират ранения в тежката катастрофа на два тира край Пловдив

16:37, 08 юли 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири часа и половина са продължили днес операциите на тежко ранения шофьор на единия от двата камиона, които вчера се сблъскаха на Околовръстния път в Пловдив, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги".

На 49-годишния мъж са направени три операции за фиксиране на счупени фрагменти на бедро, ръка и колянна капачка. Първо е било фиксирано счупването на бедрото със заключващ пирон. Капачката е фиксирана с хирургична тел, уточни д-р Румен Бацелов, началник на звеното "Ортопедия и травматология" към Спешно приемно отделение на УМБАЛ.

Пациентът е в добро състояние след операциите и няма пряка опасност за живота му. Ще бъде преместен в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Свети Георги". Вчера след инцидента шофьорът е бил опериран и в Клиниката по лицево-челюстна хирургия заради разкъсно-контузни рани в лицевата област.

Както Пловдив Topnovini.bg съобщи, вчера в участъка между "Пещерско шосе" и кръговото движение за Пазарджик се сблъскаха челно два тежкотоварни камиона. Намясто загина единият от шофьорите, 52-годишен пловдивчанин, който е управлявал товарен автомобил "Мерцедес", другият водач - на ДАФ с ремарке, бе тежко ранен и настанен в болницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама