Обсъдиха актуализация на Областната стратегия за безопасност на движението

17:35, 08 юли 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заседание на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата е проведено днес, съобщават от пресцентъра на областната управа. То е председателствано от Валентин Колев – заместник-областен управител на област Русе.

Всички разисквания по дневния ред са били свързани с актуализация на Областната стратегия за подобряване безопасността на движение по пътищата (2012 – 2020 г.), отчет за напредъка по нейното изпълнение през 2016 г. и включване на нови мерки за 2017 г.

Било е прието решение – сектор пътна полиция на ОД на МВР – Русе, на всеки 6 месеца да предоставя данни за катастрофите и пътния травматизъм, като 10 дни след получаването им (за първото полугодие) и до април (за предходната цяла година) да бъдат оповестявани на интернет страницата на Областна администрация Русе.

След това е било съобщено, че по-голямата част от структурите вече са предоставили свои отчети за изминалия период, като е взето решение след получаване на всички доклади да бъде изготвен обобщен такъв, който също да бъде публикуван на интернет страницата на Областна администрация Русе.

След разисквания са били приети решения във връзка с направените предложения от председателя на областния съвет на БЧК Русе – Руденко Йорданов, за промени в отделни текстове на закони, свързани с безопасността на движението.

В хода на заседанието, част от присъстващите се изказаха по темата относно нерегламентираните гонки с автомобили, които застрашават безопасността по пътищата и възможните мерки за недопускане на такива прояви.

Обсъден беше и проблемът със задръстванията, които се образуват на кръговото кръстовище на Дунав мост – Русе, както и причините за тях и необходимите действия, които да се предприемат в пиковите часове от деня. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама