Съдия от ВОС влезе в Комисията по атестирането и конкурсите

18:37, 08 юли 16 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдия Деспина Георгиева от Гражданското отделение на варненския Окръжен съд е избрана за член на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) при Висшия съдебен съвет. На проведения пленум на съдиите от Върховния касационен съд са избрани седем члена на КАК. Съдия Георгиева е получила 37 гласа. В комисията влизат още трима представители на ВКС, двама съдии от апелативните съдилища в София и Пловдив и един съдия от Окръжен съд Търговище. На 20 септември Пленумът на ВКС ще проведе ново гласуване, за да се попълнят двете останали свободни места в Комисията по атестирането и конкурсите.

Съдия Деспина Георгиева е родена във Варна. Завършила е със сребърен медал ІV Езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри“, а след това - юридическия факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски“. Придобила е юридическа правоспособност в края на 1991 г. Общият й юридически стаж е над 25 години, като е работила като младши съдия във Варненския окръжен съд, а след това - като районен съдия. От 30 декември 1998 г. до настоящия момент работи като окръжен съдия в Гражданското отделение на Окръжен съд - Варна. От края на 2005 г. е с ранг „съдия ВКС и ВАС“.

Съдия Георгиева е член на Етичната комисия при ВОС. Тя е от варненските магистрати, които имат най-голяма практика в съдебното препращане към медиация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама