Търговищка гимназия се включи в дните на приобщаването

18:55, 08 юли 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екип от ученици и учители на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ в  Търговище се включи в Националната кампания „Дни на приобщаването“, организирана от Център за приобщаващо образование, с подкрепата на Фондация „Америка за България“. 

В рамките на три месеца  от април до юни, бяха организирани много дейности и събития за популяризиране принципите на приобщаващото образование - уважение, толерантност, взаимопомощ.

В конкурса за есе на тема „Моето училище“ се включиха Василена Коларова и   Невена Андонова от VІІІ клас и деветокласниците Десислава Георгиева  и Димо Русев. 

С описание на добри педагогически практики в областта на приобщаващото образование участваха Здравка Радева – главен учител по български език и литература,  Йорданка Филева - главен учител по български език и литература, Десислава Станкова – старши учител по музика и Гюлфие Велиева – старши възпитател в начален етап.

Всички членове на екипа получиха сертификати за участие в кампанията „Дни на приобщаването“.  

"Второ СОУ Търговище е приобщаващо училище, насърчаващо всяко дете да се развива, да открива талантите си и смелостта да ги следва." категорични бяха от учебното заведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама