Над 70 милиона бразилци гледат филм за Пловдив

20:06, 08 юли 16 / Любопитно 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втората по гледаемост телевизия в Бразилия, с аудитория от над 70 милиона зрители - Record Minas, засне и излъчи филм за Пловдив. Филмовият репортаж бе изготвен по съвместен проект между Община Пловдив, Министерството на туризма и Министерството на външните работи на България.

Екипът, който осъществи заснемането, бе придружаван от Ренато Русеф Прадо - почетен консул на България в Бразилия. Той е бразилски гражданин от български произход, със седалище на консулството в град Белу Оризонте и консулски окръг, обхващащ щатите Минас Жерайс, където е концентрирана една от най-важните индустрии на Бразилия - минният добив и преработка, и Еспириту Санту, в който е разположен един от най-значимите пристанищни комплекси в страната.

Репортажът за Пловдив е част от мащабен проект на Министерството на туризма, ориентиран специално към бразилския туристически пазар. Представители на ОП "Туризъм" и ОИ "Старинен Пловдив" координираха логистично престоя на гостите и ги придружиха по време на заснемането на обектите, извършено по предварително разработен от експертите на двете институции маршрут.

Репортажът за Пловдив и археологическия туризъм са основен акцент в целия снимачен проект, състоящ се от общо 5 части. Представени са също розоберът в Карлово и винопроизводството в България.

Пловдив еописан като "невероятен град, който има прекрасно запазен римски амфитеатър, с 2000 години по-стар от Колизеума в Рим". Заснето и излъчено бе и подробно интервю с археолога Мая Мартинова. Освен Античния театър екипът засне пешеходната улица - Главната, с новата водна каскада на стълбите на "Каменица".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама