Първи съмнения около идването на Мик Джагър и Джони Деп

22:00, 08 юли 16 / Култура 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партньори на Фондация „Мир за теб, мир за мен“ за благотворителния концерт за деца, жертви на войни и агресия, който ще доведе в София десетки световноизвестни звезди, са Българска стопанска камара (БСК), бизнесменът Ветко Арабаджиев и х-л „Маринела“, както и Марчело Джотолов, твърди един от организаторите и режисьор на грандиозното събитие Живко Ботев.

Мик Джагър, Антонио Бандерас, Род Стюарт, Джони Деп, Бруно Марс и Джъстин Тимбърлейк са само част от звездите, които организацията обещава да доведе в София за 10-часовия благотворителен концерт, който ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 1 октомври.

След грандиозната реклама в ефира на обществените медии БНТ и БНР обаче се появиха и първите съмнения дали събитието наистина ще се случи. Webcafe публикува статия със заглаие „Кьорфишекът "Българският LiveAid": Мик Джагър се оказа Марчело Джотолов”.

И наистина на снимките на сайта на инициативата се вижда именно Джотолов - един от подсъдимите по делото „Октопод“ в Специализирания наказателен съд, заедно с бившата барета Алексей Петров. През 2015 г. Софийски градски съд прекрати делото за рекет и изнудване, след като съдията-докладчик Румяна Ченалова беше отстранена заради дисциплинарка по казауса „Белведере“ и „гнилите ябълки“ в съдебната система.

Ботев потвърди пред София Topnovini.bg, че Джотолов вече около четири месеца е част от борда на фондацията, създадена през декември 2015 г.

За съмненията срещу фондацията Ботев изрази съжалението си, че „никой не иска да вникне, че това е една частна фондация, която ще събере някакви пари за целите й и ще ги дари за помагане на деца“. Режисьорът потвърди, че всички събрани средства ще бъдат предоставени на Българския червен кръст. До момента обаче от БЧК няма потвърждение за подписан договор за получаване на подобно дарение. По думите на Ботев обаче такава бюрократичност и споразумение не е нужно. Той припомни, че Червеният кръст е организация на 160 години, която има за цел да подпомага хората в нужда.

Режисьорът отрече и информациите, че генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова няма да е патрон на събитието. Ботев заяви, че фондацията работи с Бокова от шест месеца и „тя е поверила цял отдел” да работи заедно с тях. „Г-жа Бокова до една седмица ще даде и официалното си съгласие за патронаж на събитието“, допълни той.

„No politics, no religion” ( без политика, без религия), така отговори режисьорът на въпроса дали е търсено сътрудничество с държавните институции за провеждането на събитието. Но пък разкри, че организаторите са имали уверение, че папа Франциск щял направи обръщение, но колкото и да е искал това да се случи, не би могъл да го направи, защото ще трябва да даде възможност и на всички други религии да се обърнат към света от сцената.

„Това да се търсят начини, по които да не се случи нещо хубаво е гениална идея. Мисля, че и Хитлер би завидял. То е невероятно – как може да сме сънародници, на които никога не им се случва нищо, даже европейско първенство не можем да проведем, и изведнъж се предлага нещо, което е световно и някой да каже, че няма как да стане“, коментира още Живко Ботев.

Той сподели, че неговият партньор в инцииативата - продуцентът и внук на известния бейзболист Джо ди Маджо - Робин ди Маджио, който е музикален директор в ООН му е казал да не обръща внимание на лошите коментари. Справка обаче показва, че ди Маджио не е музикален директор в ООН.

„Каузата е много по-голяма от нас“, допълва Ботев.

В понеделник ще се проведе среща с „Eventim”, с които ще разграфяват зоните за зрителите на грандиозното събитие по стадион „Васил Левски“, разказа още Ботев. Той допълни, че поставянето на сцената и техниката ще започне седмица преди концерта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама