Новият турски премиер Йълдъръм покани Борисов на откриване на мост над Босфора

23:20, 08 юли 16 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов поздравил своя колега  министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм за избирането му начело на турското правителсттво в телефонен разговор, съобщават от  правителствената информационна служба.

Йълдъръм пък поканил Борисов да присъства през август на пускането в експлоатация на третия мост над Босфора, който ще бъде поредната възможност за осигуряване на свързаност между Европа и Азия и засилване на икономическите контакти между страните от двата континента

Премиерът изразил и очакване за добросъседски отношения между България и Турция с помощта на контактите, установени от времето, когато Йълдъръм е бил министър на транспорта. Борисов пожелал още здраве и успехи от свое име и това на правителството, както и мир и спокойствие на мюсюлманите в Турция. 

Двамата премиери са говори още за обстановката в двете страни, мигрантската криза в Европа и изпълнението на Споразумението между ЕС и Турция. Бойко Борисов подчертал пред турския си колега, че България може да бъде пример за етническа толерантност на Балканите. 

"Ние сме доказали своята толерантност, а усилията на правителството ни са да осигурим стабилност в държавата и равни условия за всички български граждани", допълни Борисов като отчел и минималния натиск по общата ни граница, благодарение на добрата съвместна работа на българските и турските гранични служби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама