С церемония на Античния театър откриват Европейското по кану-каяк в Пловдив

07:02, 13 юли 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейското първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи и девойки до 23 години ще бъде открито официално тази вечер от 19.30 часа на Античния театър в Пловдив.

В спортната надпревара ще се включат 750 състезатели от 35 държави, а общо акредитираните участници са 925, съобщи заместник-кметът по спорт, младежки и социални дейности Георги Титюков.

За събитието в Пловдив пристига президентът на Европейската асоциация по кану-каяк Алберт Уудс, както и генералният секретар на Европейската централа Бранко Ловрик.

Първенството ще се проведе от 14 до 17 юли на Гребния канал в Пловдив.



Във връзка с това за периода от 12 до 17 юли ще бъде ограничен достъпът до половината от спортното съоръжение. Зоната от финалния комплекс до хилядния метър ще бъде затворена за граждани. Ще има ограничения и на бариерите за достъп с автомобили, където ще се пропускат само акредитирани за състезанието. Няма да може свободно да се ползват и паркингите в близост до финалния комплекс, къде ще спират автобусите, превозващи състезателите.



"Община Пловдив се готви много усилено за това състезание, направихме много подобрения на базата. Преживяхме и един пожар на 1 юли, но успяхме в кратки срокове да неутрализираме нанесените щети. Само ангар номер 8, където има конструктивни изменения, ще бъде затворен и няма да може да се ползва по време на първенството, а след това ще бъде ремонтиран", уточни Титюков.

Пловдив ще е домакин и на Европейско по канук-каяк за мъже и жени през 2017 г., а през 2018-а - на световно за юноши и младежи до 23 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама