Криминалисти заловиха двама източвали банкови карти в Плевен

07:40, 13 юли 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешна акция на ОДМВР – Плевен приключи с разкриване на престъпници, източвали банкови карти със специални технически средства. Това съобщиха от структурата на МВР в града.

Следствените дейности започнали през септември миналата година, когато във Второ районно управление е получен сигнал за поставено техническо устройство на банкомат, намиращ се на фасадата на банка в центъра.

Служители на ОДМВР – Плевен извършват незабавен оглед и откриват, че върху външната част на устройството са монтирани допълнителни платки. Образувано е досъдебно производство под ръководството на окръжен прокурор.

Постепенно детективите влизат в следите на престъпниците и се стига до 8 юли, когато криминалисти извършват претърсване в жилища в Плевен и София.

От имота на 35-годишен плевенчанин са иззети лаптоп, таблет и външен харддиск. В столицата от 31-годишен са конфискувани два лаптопа и четири броя външна памет.

Мъжете са привлечени към наказателна отговорност, в момента са с мярка „парична гаранция“. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама