Народното събрание си гласува възможно най-късата лятна ваканция

07:30, 13 юли 16 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите ще си гласуват лятната ваканция. Това предвижда първа точка от проекта за седмичния дневен ред на Народното събрание. Предложението е внесено от представители на управляващото мнозинство – Красимир Велчев (ГЕРБ), Найден Зеленогорски (ДБГ) и Валери Симеонов и Красимир Каракачанов („Патриотичен фронт“).

Почивката за народните избраници тази година ще бъде възможно най-кратката - от 1 (понеделник) до 31 август (сряда). В последния ден от летния месец е насроченото и първо редовно заседание. Миналата година 31 август се падна неделя и първият работен ден на парламента бе на 2 септември.

В проекта на седмичния дневен ред, който трябва да бъде гласуван тази сутрин в 9.00 ч., влиза още и разглеждането на второ четене на промените в Изборния кодекс. Те фиксират откриването на изборни секции в чужбина до 35 във всяка страна.

Депутатите ще приемат процедурни правила за избора на кандидат-членове на Комисията за финансов надзор (КФН). Законодателите вече изпуснаха срока за назначаването на новия състав на КФН, който изтече на 18 юни т.г.

Народните избрани ще приемат на второ четене и промените в Закона за митниците и Законопроект за кредитите за недвижими имоти на потребители, а на първо: Законопроект за независимия финансов одит и Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Парламентът ще приеме докладите: за дейността на Висшия съдебен съвет и Инспектората към него за 2013 и 2014 г.; за работата на прокуратурата през 2014 и 2015 г. и за дейността на съдилищата през 2014 и 2015 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама