БЧК организира първото „Училище за хуманност” в София

07:55, 13 юли 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският младежки Червен кръст организира първото по рода си „Училище за хуманност”. То започва от 10.00 ч. и ще се състои в зала „София” на Българския Червен кръст (бул. „Джеймс Баучер” 76), съобщиха от пресцентъра на БЧК.

По темите за дискриминацията, расизма и хуманността заедно ще разговарят доброволци, служители на БЧК, деца и младежи, журналисти, представители на различи институции, организации и партньори, работещи по проблемите на миграцията.

Ще бъдат коментирани опитът и добрите практики на участващите организации, ще бъдат представени лични разкази на мигранти за интеграцията им в България. Паралелно ще се провеждат разнообразни занимателни ателиета и игри за децата-участници. Ателиетата „Ами ако...” ще разпалят въображението и креативността на всички ученици, предизвиквайки ги да си представят съвършен хуманен свят и да помислят за лични обещания и постъпки, които биха направили този свят възможен. В края на учебния ден деца и възрастни ще обединят идеите си в „Малка книга за хуманността”.

Сред поканените официални лица в училището са вицепрезидентът Маргарита Попова, народни представители, ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев, председателят на СЕМ Мария Стоянова и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама