Структурите на БСП искали нов Отечествен фронт, разкри Нинова

08:29, 13 юли 16 / Политика 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По над 10 имена се издигат за кандидат-президент от структурите ни в страната. Някои в БСП искат и нов Отечествен фронт. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНТ. Думите ѝ са във връзка с вчерашните разговори, които ръководството на социалистите проведоха с отцепилите се от червените редици АБВ на Георги Първанов и „Движение 21“ на Татяна Дончева.

Партиите в ляво и ляво-център търсят общ език за издигане на съвместна кандидат-президентска двойка. Нинова отново повтори, че настоящият държавен глава Росен Плевнелиев се е провалил във външната и вътрешната си политика, като не е защитавал държавния интерес и е засилвал социалното неравенство в страната.   

Според Нинова предложението за двойка от БСП щяло да е за мъж и жена. Тя не пожела да каже кой на коя позиция ще бъде, но вътрешнопартийният референдум бил много полезен за организацията.

БСП имали структури, в които има напрежение и то е било породено през годините, но не е свързано със сблъсък на „млади“ със „стари“.

Лидерът на червените е убеден, че България отива към предсрочни парламентарни избори. Тя даде много ниска оценка на сегашното мнозинство в парламента и на правителството. По думите ѝ финансовата политика на втория кабинет на Бойко Борисов е катастрофална. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама