500 лева за детско отделение са събрани по време на „Добрич Мези”

08:57, 13 юли 16 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От благотворителната кауза на фестивала „Добрич Мези” са събрани 500 лева, които с протокол са предоставени на Многопрофилната болница за активно лечение, съобщи директорът й д-р Трифон Йорданов. Сумата ще бъде използвана за закупуване на ЕКГ апарат за детско отделение на МБАЛ.

Тъй като стойността му е около 1200 лева, към набраните от „Добрич Мези” средства, ще бъдат добавени и приходи от друга предстояща благотворителна инициатива, както и средства на болницата.

Първоначално обявеното от организаторите на „Добрич Мези” намерение бе със средствата да се закупят инхалационни апарати за детското отделение, но МБАЛ е купила вече четири нови, които засега задоволяват нуждите, обясни директорът. Преценено е, че има потребност от мобилен ЕКГ апарат, тъй като този, с който отделението разполага, е много обемист.

Средствата за благотворителната инициатива на „Добрич Мези” бяха набирани от доброволни дарения на граждани, от търгове за изделия на различните участници, както и от благотворителен мач между отборите на Общината и участници в концертите.

След края на фестивала кутията с набраните средства е била съхранявана в Общината, а ключът за нея е бил предоставен на болницата, където се е съхранявал до отключването й и преброяването на набраните средства, за които е подписан и протокол, поясни д-р Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама