Дьо Кабан: Кой се съмнява, че Делян Пеевски е олигарх

09:05, 13 юли 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Естествено, че Делян Пеевски е олигарх. Кой казва обратното и кой се съмнява в това? Вижте какво пишат. Това каза френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан в ефира на бТВ. Той съобщи още, че мандатът му изтича в края на това лято и след това ще бъде изпратен в някоя страна от Африка.

Френският дипломат припомни, че протестите от 2013 г. са възникнали вследствие на номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС.

„Вие, българите, излязохте на протести, защото той няма достатъчно експертиза и опит, за да заема този пост. Как може партньорите ви да работят с вас, когато Пеевски е начело на тази структура“, попита Ксавие дьо Кабан.

Според него България за последните 25 години е станала много по-модерна и по-европейска страна.

Относно критиките на бившия служебен премиер Георги Близнашки, че България се превръща във второразрядна страна заради позициите на редица посланици у нас по различни теми, Кабан припомни начина на присъединяване на страната ни в ЕС.

„Когато България се присъедини към ЕС, тя се съгласи да е под контрол“, припомни френският дипломат и допълни, че по онова време Европейската комисия и другите страни-членки са мислили, че правовата държава у нас не е достатъчно силна и имат съмнения, че българските политици искат да се борят с корупцията и организираната престъпност.

„Ние от 10 години очакваме напредък в тази област. ЕК казва, че има съвсем малко или няма. България ни е обещала преди 10 години да постигне това“, подчерта дьо Кабан и допълни, че това е причината европейските посланици да съветват София по някои теми.

По думите му ЕС не е само европейски фондове и свободно движение, а нещо много по-голямо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама