Расте броят на жертвите на тежката влакова катастрофа в Италия

09:27, 13 юли 16 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Расте броят на жертвите на тежката влакова катастрофа в Южна Италия. 27 са загиналите при инцидента, а 50 души са пострадали, съобщава „Куриере дела сера“. Спасителните действия продължават и в момента, уточняват властите в страната, като предупреждават, че броят на жертвите не е окончателен. Сред загиналите е машинистът на единия влак, водачът на другата композия е в тежко състояние в болница.

На мястото на катастрофата пристигна и кран, за да премахне части от вагоните и да помогне на екипите за извънредни ситуации да установят дали все още има ранени, които са блокирани в тях.

Още вчера, часове след инцидента, бе съдадена и полева болница, за да помага на ранените. Обявена е и кампания за даряване на кръв.

„Това е бедствие, сякаш е катастрофирал самолет”, написа в профила си във Фейсбук кметът на близкия до мястото на катастрофата град Корато Масимо Мазили.

Според първоначалното разследване на инцидента причината в човешка грешка. Смята се, че единият от влаковете е потеглил по-рано.

Във вторник два пътнически влака се сблъскаха челно в участък от единичен релсов път в околностите на град Бари, административен център на област Пулия, Южна Италия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама