Музика от култови филми представят в Стара Загора

10:44, 13 юли 16 / Култура 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концерт „КИНО-КЛАСИК  SOUNDTRACKS” ще бъде представен днес в Стара Загора. Тай е специално подготвен от Държавна опера Стара Загора за почитателите на филмовата музика, която в годините се оформи и като самостоятелен жанр.

„Концертът е вдъхновен от най-ярките филмови ленти, в които класически музикални произведения са заложени като драматургия, а не като фон. Това са едни от знаковите класически произведения в музиката, вплетени органично във фабулата на филмите на някои от най-известните режисьори. Ще се опитаме концертът да бъде в оригинална кино-форма – докато зрителите слушат произведенията, ще гледат и откъсите от филми”, коментира Славчо Николов, режисьор на концерта.

Диригент на оркестъра на Операта е Димитър Косев.  В програмата на концерта ще прозвучи музика от филмите: „Взвод“, „Апокалипсис сега“, „Мулен Руж“, „Изкуплението Шоушенк“, „За къде пътувате“, „Широко затворени очи“, „Кръстникът 3“, „Джанго без окови“, „Ваканцията на Мистър Бийн“, „Речта на краля“, „Усещане за жена“ и др.

Концертът започва в 21 часа на сцената на Античния форум „Августа Траяна”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама