Община Пловдив осигурява жилища на ромите от бутнатите къщи в "Столипиново"

10:45, 13 юли 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Община Пловдив ще осигури временни жилища на семействата, които са живеели в съборените обекти в Столипиново", каза за Пловдив Topnovini.bg заместник-кметът по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски.

По думите му от администрацията имат готовност да приберат на склад покъщнината на хората.

Според заместник-кмета при акцията по събарянето на двете къщи, която започна днес, не се е стигнало до ексцесии. Припомняме, че част от жителите на ромския квартал завиха, че ще сложат децата си пред багерите и няма да напуснат домовете си. Доброволно обаче хората са изнесли багажите си и дори са свалили дограмите от къщите.



Акцията по събарянето на двете незаконни постройки в Столипиново е на РДНСК, която е издала заповедите за премахването на незаконните обекти,  поясни за Пловдив Topnovini.bg инж. Кацарски. "За момента нямам информация дали има издадени заповеди и за други къщи", допълни той.

Припомняме, че в началото на месеца кметът на район "Източен" Николай Чунчуков съобщи, че  предстои близо 30 незаконни павилиони и гаражи на ул. "Батак" да бъдат премахнати до края на юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама