БСП пак ще възражда проекта АЕЦ "Белене"

10:48, 13 юли 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП за пореден път се захвана с възраждането на проекта "АЕЦ "Белене", и то месец, след като стана ясно, че ще платим над 550 млн.евро обезщетение на руската страна. 

Социалистите внесоха в парламента проект на решение, с което да се отмени гласуваното в НС през 2012 г. спиране на строителството. "Възлага на Министерския съвет да осигури реализацията на проекта за изграждане на атомна електроцентрала на площадка "Белене", като защити националния интерес", пише в проектодокумента. Министърът на енергетиката пък искат да докладват ва всеки три месеца по изпълнението на тази точка. 

Традиционно левицата подхваща "Белене", докато е в опозиция. На въпрос, освен референдума от 2013, какво е направено от правителството "Орешарски", тогавашният енергиен министър, сега депутат Драгомир Стойнев обясни, че не е предприел нищо и дори не е коментирал темата именно заради делото в арбитража. 

От БСП обявиха, че са готови веднага да започнат разговори с всички парламентарни групи, за да се търси стратегически инвеститор за довършването на втората атомна централа. Според тях идеята на управляващите за продажба на закупеното оборудване не е работеща. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама