Яне Янев и съветниците му в подкрепа на Водната асоциация

11:39, 13 юли 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници в Сандански, които са от групата на "Ред, законност и справедливост" и лидера им Яне Янев, излязоха с декларация в подкрепа на решението за влизане на местното ВиК дружество към Областната водна асоциация. 

Решението бе взето преди две седмици след усилени преговори между кметското ръководство в града и областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, който е и председател на Асоциацията.

РЗС остро осъжда намерението на колегите им в санданския парламент, които настояват за прегласуване на решението и са отмяна на окрупняването на държавния монополист в сектора. Искат дружеството да си остане общинска собственост, така както гласуваха и общинарите в Кресна.

Ето и пълният текст на деларацията:

"Призоваваме всички разумно мислещи колеги да не присъстват на днешното нелегитимно заседание и да се разграничат по безспорен начин от схемите на групировката източваща дружеството "УВЕКС" цели 13 години. Предприемаме всички необходими действия с цел търсене на наказателна и финансова отговорност на лицата ощетили общинската хазна в особено големи размери чрез строежи на незаконни ВиК водопроводи и съоръжения. Считаме, че отказът на общинарите в Кресна да се присъединят към ВиК асоциацията е фатална грешка, която трябва да се коригира час по скоро. Настояваме още на следващото редовно заседание на ОбС да бъде пусната конкурсна процедура за избор на нов управител на "УВЕКС"-Сандански. Апелираме кметът Кирил Котев да бъде инициатор на открита обществена дискусия за състоянието и перспективите на града ни във водния сектор. Осъждаме всякакви опити за прикриване на цялата истина около корупционния възел заплитан повече от 10 години в санданското ВиК. Време е нашите съграждани да знаят за кого работят техните водомери и да разберат кой и как краде водата ни за частни ВЕЦ-ове и оранжерии", се казва в декларацията на "Ред, законност и справедливост".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама